Bekijk snel wat er op welk moment in jouw provincie gebeurt!

Een helm op, helemaal zo gek nog niet!

Despina Charalabidis 14-04-2023 103 keer bekeken 0 reacties

Begin

19-04-2023 om 00:00

Einde

20-04-2023 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Brabant

In Midden- en West Brabant start op woensdag 19 april een campagne om fietsers te stimuleren om vaker een helm op te zetten. Fietsers kunnen bij aangesloten fietsenmakers en ANWB-winkels niet alleen gratis advies krijgen, maar ook €10,- korting als ze een fietshelm kopen.

In de landen om ons heen is het de normaalste zaak van de wereld: als je gaat fietsen, doe je een helm op. In Nederland doen nog niet zoveel mensen dit. Toch lijken steeds meer mensen te beseffen dat een helm dragen helemaal zo gek nog niet is. Uit onderzoek blijkt dat fietsers met een helm bij een ongeval zo’n 60 tot 70 procent minder kans maken op ernstig of dodelijk hoofdletsel dan fietsers zonder helm. De gemeente Best doet daarom mee met de actie ‘Helm op – helemaal zo gek nog niet!’

Daan Quaars, wethouder Mobiliteit (gemeente Breda): “We hebben in de campagne speciaal aandacht voor ouderen. Steeds meer ouderen zijn graag buiten en fietsen een rondje door onze stad of de mooie natuur eromheen. Soms op een normale fiets, soms ook op een e-bike. Dat vind ik super tof om te zien! Tegelijkertijd kan het effect van een valpartij helaas groot zijn. Met deze actie willen we hen stimuleren om zo lang mogelijk te blijven bewegen en een helm maakt het net een stukje veiliger.”

Dag van de Fietshelm
Op 19 april is de Landelijke Dag van de Fietshelm. Deze wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met de Hersenstichting en het HersenStrijd fonds. In het hele land zijn activiteiten georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van fietsveiligheid. De duur van de kortingsactie ‘Helm Op – Helemaal zo gek nog niet’ is afhankelijk van het succes. De actie is een initiatief van de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant heeft het mede mogelijk gemaakt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de campagne? Hier vindt u meer informatie: www.brabantgaatvoornul.nl/actueel

0  reacties

Cookie-instellingen