Bekijk snel wat er op welk moment in jouw provincie gebeurt!

“Limburg zet je fietshelm op” voor ouders en kinderen

Despina Charalabidis 09-04-2024 139 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-04-2024 om 00:00

Einde

11-06-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Limburg

Tussen 10 april en 10 juni kunnen ouders en kinderen (3-12 jaar) in Limburg met een korting van 40 euro goedgekeurde fietshelmen aanschaffen bij deelnemende fietswinkels.

Deze actie volgt op het succes van een eerdere kortingsactie voor 55-plussers, waarbij meer dan 3.600 helmen werden verkocht. Nu richt de campagne zich op ouders en kinderen tot en met 12 jaar.

“We merken nu al reeds dat het straatbeeld in Limburg aan het veranderen is met veel meer helmdracht onder E-bikers en oudere fietsers.  Het is met name de doelgroep tot en met 12 jaar die makkelijker te overtuigen zijn een helm te dragen, zeker als de ouders het goede voorbeeld geven. Kinderen hebben hersenen die zich nog aan het ontwikkelen zijn en nog een heel leven lang mee moeten. Een goede bescherming is dan ook zeer belangrijk”, zo legt Marcel Aries van het HersenStrijd fonds uit. 

De campagne wordt gesteund door oud-wielrenner én papa van Bram, Jos van Emden en Zuyd-onderzoekster naar het bevorderen van gezondheid en vitaliteit én mama van Linn, Rachel Slangen. Beide hechten veel belang aan het dragen van helmen op jonge leeftijd.

De Limburg Fietshelm campagne is een initiatief van de Provincie Limburg in samenwerking met het HersenStrijd fonds van de Universiteit Maastricht en wordt ondersteund door meerdere maatschappelijke partijen in de Provincie Limburg.  

Om in aanmerking te komen voor de kortingsactie dient men als ouder en kind (3-12 jaar) in Limburg te wonen. Met een voucher heeft men recht op 40 euro korting op de aanschafwaarde van twee goedgekeurde helmen, éen voor de ouder en éen voor het kind.

De voucher is vanaf 10 april, de dag van de fietshelm, te downloaden via de website https://limburgfietshelm.nl. Inmiddels hebben zich meer dan 100 zaken door heel Limburg aangemeld voor de actie. Er is budget beschikbaar voor 6.000 helmen.

0  reacties

Cookie-instellingen