Dag van de Fietshelm10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Wielrenners van Jumbo-Visma fietsen met speciale hersenhelm tijdens wielerklassieker

Lydia Siderius 16-04-2023 290 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de wielerklassieker Parijs - Roubaix werd er dit jaar aandacht gevraagd voor het dragen van een fietshelm tijdens het fietsen. Dat gebeurde op initiatief van Team Jumbo-Visma en partner Lazer, met helmen met een uniek helmdesign, waarop gezonde hersenen duidelijk zichtbaar zijn.

Volgens helmenfabrikant Lazer komt het wereldwijd nog veel te vaak voor dat een fietsongeluk hersenletsel tot gevolg heeft, waarbij het dragen van een fietshelm dit had kunnen voorkomen.

Het partnership met Team Jumbo-Visma geeft het bedrijf de kans om tijdens een grote WorldTour koers aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een helm. Iedere fietser wereldwijd, rijdend op een kinderfiets tot e-bike, helpt zichzelf met een goede fietshelm. Hierbij is het voor Lazer ondergeschikt welk merk iemand draagt, zolang je maar een helm draagt. Al sinds 2003 is voor profs verplicht om een helm te dragen, maar veel recreanten fietsen nog altijd onbeschermd rond.

Tot zaterdag 15 april 16.00 uur kon er op de 'Use your Brain'-helmen worden geboden tijdens een online veiling. Die veiling leverde 6.700 euro op voor HersenStrijd. De stichting gaat het geld gebruiken voor nieuwe behandelingen voor hersenletselpatienten op de IC.

Voor meer informatie: useyourhead.cc/nl

0  reacties

Cookie-instellingen