Dag van de Fietshelm10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Te gast bij Minister Mark Harbers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Despina Charalabidis 02-04-2024 29 keer bekeken 0 reacties

Vorige week waren verschillende initiatiefnemers te gast bij Minister Mark Harbers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om te praten over het promoten van vrijwillig gebruik van de fietshelm.

Dit onderwerp staat op de landelijke agenda en wordt voor de zomer besproken in de Tweede Kamer. In 2022 belandden ruim 88.000 fietsers met ernstig hoofd- en hersenletsel op de Spoedeisende hulp. Op 10 april komt VeilgheidNL met de cijfers van 2023.

Dag van de Fietshelm is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, Veilig Verkeer Nederland, VeiligheidNL, HersenstrijdFonds, Provincie Fryslân, ANWB, BOVAG, RAI Vereniging, Interpolis, Bond van Verzekeraars en Hersenstichting. 

0  reacties

Cookie-instellingen