Dag van de Fietshelm10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Aankondiging Dag van de Fietshelm in magazine Arts & Auto

Despina Charalabidis 02-04-2024 38 keer bekeken 0 reacties

Aanstaande vrijdag 5 april staan we met onderstaande tekst in het maandmagazine Arts & Auto. Hiermee bereiken we 140.000 artsen en zorgverleners en vragen we aandacht voor Dag van de Fietshelm. 

“Op woensdag 10 april vindt de derde landelijke Dag van de Fietshelm plaats. Hiermee vraagt de denktank Artsen voor Veilig Fietsen (AvVF) aandacht voor de fietshelmpromotiestrategie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. AvVF wil het aantal fietsslachtoffers flink terugdringen en het dragen van een fietshelm in het dagelijkse verkeer de norm maken. In 2022 worden op de SEH’s bijna 90.000 fietsers, waaronder 15.600 fietsers met hersenletsel behandeld. Fietsen wordt veiliger met meer 30 km/u-zones, verbeterde fietsinfrastructuur, minder snelheidsverschillen tussen fietsers onderling maar ook door het dragen van een fietshelm. Meer info: dagvandefietshelm.nl” 

0  reacties

Cookie-instellingen