Dag van de Fietshelm10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Dag van de fietshelm 2024 in Flevoland

Despina Charalabidis 09-04-2024 77 keer bekeken 0 reacties

Ook dit jaar doet een flink aantal organisaties in Flevoland mee met de Dag van de fietshelm op 10 april. Het motto is: ‘Als je helm maar goed zit’.

Omroep Flevoland

Omroep Flevoland start meteen om 8.15 uur met een interview op de radio met de ambassadeur van Artsen voor Veilig Fietsen in de Provincie Flevoland, Martin Smeekes over nut en noodzaak van het dragen van de fietshelm. Hierbij wordt ook ingegaan op de recente cijfers over 2023 over fietsongevallen.

Daarop aansluitend om 8.45 uur besteedt Omroep Flevoland aandacht in het programma ‘Wouter op woensdag’ met marketingdeskundige Wouter hoe de marketing voor het gebruik van fietshelmen verder gestimuleerd kan worden.

Provincie Flevoland

De Provincie Flevoland herhaalt wegens groot succes in 2023 op 10 april de goede actie om inwoners van Flevoland 25 Euro korting te geven bij aanschaf van een nieuwe fietshelm tot een maximum van 1.000 helmen. De actie duurt tot en met 15 juni. Op = op. Vorig jaar waren dezelfde acties in het voor- en najaar zeer succesvol.

Meer info over de voorwaarden en de deelnemende fietswinkels vind je op de website van de provincie www.flevoland.nl en de website van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie voor de voorwaarden en voor de deelnemende fietsenwinkels: stichtingsbv.nl

De provincie Flevoland draagt deze actie ook uit in de huis-aan-huis bladen.

Posteractie in Flevoziekenhuis, St. Jansdalziekenhuis en bij JGZ van de GGD Flevoland

In het Flevoziekenhuis, het St. Jansdalziekenhuis vestiging Lelystad en bij de GGD Flevoland zullen de posters van de Dag van de Fietshelm op diverse plaatsen te zien zijn met de boodschap: ‘Als je helm maar goed zit’. Bij de GGD Flevoland is dat speciaal op de afdelingen Jeugdgezondheidszorg op alle vestigingen.

Ook zullen deze gezondheidsinstellingen meedoen met een campagne op de social media-kanalen.

We kijken uit naar een prachtige dag en actieperiode!

0  reacties

Cookie-instellingen