Dag van de Fietshelm10 april 2024 is de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Een dag die in het leven geroepen is om aandacht te vragen voor het belang van het dragen van een fietshelm. Artsen, organisaties en stichtingen hebben de handen ineen geslagen om ook op de overige dagen het fietshelmgebruik te stimuleren.

Stimulering Fietshelmgebruik op basisschool Het Kompas

Despina Charalabidis 12-04-2024 57 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 10 april 2024 vond de 3e landelijke Dag van de Fietshelm plaats onder slogan Als je HELM maar goed zit. Eén van de activiteiten was op de nieuwe basisschool Het Kompas aan de Harmonieweg in Maarssen-Dorp.

Artsen voor Veilig Fietsen (AvVF) wil het aantal fietsslachtoffers in Nederland flink terugdringen en het dragen van een fietshelm de ‘norm’ maken in het dagelijks verkeer. In 2023 werden bijna 80.000 gewonde fietsers op de SpoedEisende Hulpafdelingen behandeld waaronder 13.000 fietsers met hersenletsel. Een toename van 27% in 10 jaar. Doel is fietsen veiliger te maken. Dat kan door meer 30 km/u-zones, veiligere fiets-infrastructuur, minder snelheidsverschillen tussen fietsers onderling maar ook door het dragen van een fietshelm. Het toepassen van een fietshelm kan de kans op hoofd- en hersenletsel in Nederland met respectievelijk 62 en 36% verlagen.

Op woensdag 10 april 2024 vond de 3e landelijke Dag van de Fietshelm plaats onder slogan Als je HELM maar goed zit. Eén van de activiteiten was op de nieuwe basisschool Het Kompas aan de Harmonieweg in Maarssen-Dorp. Daar vertelde prof. Frank Backx namens AvVF aan leerlingen van groep 3-4 hoe belangrijk het gebruik van een fietshelm is (zie foto). Op de activiteitenkalender van www.dagvandefietshelm.nl is te lezen wat in den lande per provincie nog meer gebeurde of nog gaat gebeuren om het fietshelmgebruik vrijwillig te stimuleren. De Provincie Utrecht zal binnenkort een kortingsactie organiseren, waarbij inwoners van de provincie met korting een fietshelm kunnen aanschaffen. In Maarssen geeft fietsenhandel Markerink aan de Plesmanlaan tot 1 juni a.s. 15% korting bij de aankoop van een fietshelm.

Bron: https://www.varnws.nl/stichtsevecht/nieuws/43166/stimulering-fietshelmgebruik-op-basisschool-het-kompas#p=5

0  reacties

Cookie-instellingen